Fas’tan gelen mucize: Argan Yağı

Fas’lı kadınların güzellik sırrını bulduk! Argan yağı sadece Fas’ın güney batısındaki Agadir, Essaouira ve Taroudant bölgelerinde yetişen ve UNESCO'nun koruma altına aldığı Argan ağacının meyvesinden elde ediliyor.

01.04.2014

Birçok vitamin ve minerali içeren argan yağının kullanım alanları da çok geniş...

Yüze, vücuda, saçlara ve tırnaklara uygulanabilen bu yağ kozmetik alanında hızla yayılıyor ve ürünleri günden güne çeşitleniyor. Faydaları saymakla bitmeyen argan yağının genel olarak anti-aging özelliği olduğu ve ciltteki kırışıklıkları giderdiği, cildi yumuşatıp nemlendirdiği söyleniyor. Ayrıca saçı güçlendiriyor, parlaklık ve yumuşaklık kazandırıyor. Kırılan tırnakları da onarıyor.

Argan Nedir?

Argan, Afrika kıtasının kuzey bölgesinde yer alan Fas’ta yetişen bir ağaç türüdür. Argan yağı ise, bu ağacın tohumlarından çıkarılan yağdır. Çok eski zamanlardan itibaren sağlık amaçlı olarak yemeklerde kullanılmış ve hala da kullanılmaya devam etmektedir. 

Argan Yağı'nın etki ve faydaları

Anti aging etkisi

Kırışık giderici özellik

Cildi nemlendirme özellği

Saç güçlendirici

Tırnak bakımı

Yorum bırakarak düşüncelerini bizimle paylaşmaya ne dersin?

Sen de kişisel yorumunu etiketiyle yazabilirsin.


Bu içeriklere de göz atmak ister misin ?